Båtførerkurs i Bergen – Alt om Båtførerkurs i Bergen


BÅTFØRERKURS BERGEN: Vi tilbyr båtførerkurs flere steder rundt i Bergen og omeng. Ring oss i dag for mer informasjon om hvor vi holder vårt neste kurs eller les alt du trenger å vite om. 

Regjeringen har besluttet å innføre obligatorisk båtførerbevis for fritidsbåter fra 1. mai 2010. Er du født 1.1.1980 eller senere og skal føre fritidsbåt med lengde over 8 meter eller som har motor med effekt mer enn 25 HK. da må du ha båtførerbeviset.

Båtførerkurs i Bergen – dette må du vite:

Mål for båtførerkurset:

Gi båtførere nødvendig opplæring som fører frem til båtførerprøven. Bestått prøve gir båtførerbevis.

Hovedinnholdet i kurset er:

  • Innføring i navigasjon og bruk av navigasjonsinstrumenter
  • Sjøens trafikkregler, (Sjøveisreglene)
  • Innføring i sjømannskap, sikker bruk av båt og håndtering av nødsituasjoner

Målgruppe for kurset:

“Alle som ferdes til sjøs og som vil dekke kriteriet for å være kaptein på en båt under 15 meter i Norge. Dette kriteriet er: “Føreren av enhver fritidsbåt skal ha nødvendig ferdighet i bruk av båten slik at navigering og behandling av den skjer i samsvar med godt sjømannskap.”

Forkunnskaper:

Du må være fylt 14 år før du kan ta båtførerprøven,men vil ikke få utstedt beviset på bestått prøve før du har fylt 16 år. Ved fylte 16 år kan vedkommende få utstedt båtførerbeviset ved å kontakte Norsk Test. For deg som er under 16 år, gjelder reglene om at du kun kan føre båt med lengde inntil 8 meter og som har maks hastighet på 10 knop (med aktuell fører om bord) eller som har motor med maks effekt på 10 HK .

Pris:

  • Prisen for kurset er kr 1700 + eksamensavgift til Norsk Test for utstedelse av kursbevis kr 646,-. Du melder deg selv opp til eksamen ved å kontakte oss. Betaling av gebyr og registrering skjer her: båtførerregisteret
  • Bok kan kjøpes kr 579,- Kursmateriell får du låne hos oss.
  • Eksamen avtales på Vestkanten.

Båtførerkurs med vennegjengen eller hos din bedrift:

Vi arrangerer kurs i båtførerprøven for private grupper. Dere bør da være minimum 10 personer. Ta kontakt med oss for nærmere detaljer.

Nyttige lenker