Moped – M146


_mg_9821

Generell informasjon om kurset:

  • For å ta moped-lappen (klasse M146) stilles det krav om trafikalt grunnkurs før en kan begynne den praktiske øvingen.
  • I tillegg til trafikalt grunnkurs, er det kun praktisk obligatorisk kjøreopplæring.Teoristoff utover det trafikale grunnkurset kan leses på egenhånd.
  • Hver elev skal få minst 14 timer øvingskjøring med tohjuls moped.
  • Det er krav om teoriprøve – ikke krav om praktisk prøve. Pris teoriprøve kr 500,-

Opplæringen trinnvis

[accordions style=”1″][accordion title=”Trinn 1- Grunnleggende kjøretøy- og kjørekompetanse”]Grunnleggende kjøretøy- og kjørekompetanse: Eleven skal ha minst 4 timers obligatorisk opplæring på avsperret område. [/accordion] [accordion title=”Trinn 2 – Trafikal opplæring”]Eleven skal ha minst 6 timers obligatorisk opplæring på veg.[/accordion] [accordion title=”Trinn 3 – Avsluttende opplæring”]Eleven skal ha minst 4 timers obligatorisk undervisning, hvorav 3 timer er kjøring på veg. En time settes av til planlegging av en kjøretur og samtale etter praktisk trening.[/accordion] [accordion title=” Trinn 4 – Prøve”]Det er krav om teoriprøve – ikke krav om praktisk prøve. Pris teoriprøve kr 500,-[/accordion][/accordions]

Nyttig informasjon

Teoriprøve:

Teoriprøven avlegges elektronisk på trafikkstasjonen. klikk her for Åpningstider Bergen Trafikkstasjon. Mopedkurset må være gjennomført og registrert av trafikkskolen i tillegg til at du må være fylt 16 år for å avlegge teoriprøven.[/tab]

Praktisk prøve: 

Det er ikke krav om praktisk prøve i klasse M146

Krav om sikkerhetsutstyr:

Det er påbudt å bruke hjelm for alle som kjører eller er passasjer på motorsykkel i Norge. Hjelmen skal tilfredstille internasjonale ECE-krav. (Du finner da et E-merke innsydd i hjelmen.) Hjelmer som er laget til andre formål, som slalåmhjelmer o.l., er ikke godkjente som motorsykkelhjelm. Motorsyklister er langt mer utsatt enn bilister når ulykken først er ute.

Mye kan gjøres ved å kjøre sikkert, men når det går galt, er det sikkerhetsutstyret som avgjør hvordan konsekvensene blir. I krav om førerkortopplæring for MC skal elevene bruke komplettsikkerhetsutstyr. Det vil si, sko, bukse, jakke, hansker, hjelm og signalvest. Vi har sko, jakke og bukse til låns til mopedelever. MC elever i klassene A, A2 og A1 må ha eget utstyr.

Vi anbefaler elevene selv å ha egen hjelm og hansker. Signalvest holder skolen. I tillegg skal det være 2-veis kommunikasjonsutstyr mellom lærer og elev. Ved Lagunen Trafikkskole, Sotra Bil & MC-skole og Vestkanten Bil & MC-skole er det også et krav fra 2013 om at elever skal bruke ryggbeskytter med nyrebelte. Vi selger ryggbeskytter i vår butikk på Vestkanten.
Her kan du lese mer om sikkerhetsutstyr.

Vi åpner vår butikk på Vestkanten 1. februar 2013 hvor vi blant annet selger MC-klær og utstyr.